Honk

Gerrit Verbeeck °1970

Hendrik Van Liedekerke °1970  + 2011

Ruben Casteleyn °1980   

Ian Mertens °1994   

Pepijn Verbeeck °1994

 

de naam honk

stevige basis, veilig oord
plaats waar men zich thuis voelt (Van Dale)
kort en krachtig

 

tijdsbalk

1994

Allebei afgestudeerd aan Hogeschool St-Lucas Brussel

1994-1998

Stageperiode en opleiding in verschillende architectenbureaus

sinds 1998

Samenwerking

sinds 2011

Honk architecten bvba

 

locatie

Voorheen gesitueerd in de nabijheid van de afgesloten afrit 19 van de E314 te Wilsele in de periferie van de Stad Leuven. Op een klein, smal noordgericht hoekperceeltje aan de rand van de dorpskern wordt in een sober volume een woning en een buroruimte georganiseerd.

Met zicht op de velden en de autosnelweg stond op de gelijkvloerse verdieping een grote tafel (5m) die gemaakt is van een gelamelleerde houten balk en gegalvaniseerde stalen hoekprofielen met daarop een aantal computers. Een vlak dat afwisselend fungeerde als werkvlak, vergaderplaats, makettetafel en mentale houvast.

Momenteel werken we  vanuit atelierruimte “89 hoog”, dit is de bovenverdieping van de 7-sprong school in het centrum van Leuven met een panoramisch uitzicht op het dak van de stad. Dit in onbruik geraakte naaiatelier is een eeuw oud en is voorzien van een ruime noordgerichte beglazing. Het hergebruik van deze leegstaande ruimte maakt een cohabitation met andere creatieve mensen mogelijk en verruimt de blik en de gedachten. We delen een open ruimte. Opnieuw vormt een bestaand kader de context.

Met de school is een wisselwerking op het oog binnen het kader van het “brede school - concept”.

Elkaar verrijken door nabijheid.

ontwerpen

Deze no-nonsens opstelling op die specifieke plek vertaalt de geest van de ontwerpstrategie van het buro. Een ontwerp is een zoektocht naar eenvoudige en gelaagde, logische maar waardevolle ruimtelijkheid door met een minimum aan duurzame en herbruikbare middelen (zowel economisch als ecologisch). Het verborgene in de dingen blootleggen binnen de dagelijkse realiteit van de ruimtelijke context, opzoek naar compacte ruimtelijkheid.